Locatie

Groei op

De Premier ligt dan ook zeer centraal in Leiden Zuidwest, een gebied waarin de gemeente volop investeert. Dit wat verouderde stadsdeel wordt de komende jaren omgevormd tot een dynamische leef-, woon en werkomgeving, met uitstekende verbindingen voor fiets en openbaar vervoer.

In dit nieuwe stedelijke gebied zullen duurzaamheid, vergroening, gezondheid, verbondenheid en sociale veiligheid centraal staan: zo wordt Zuidwest geleidelijk omgevormd tot een ‘Place to Be’. Door ook volop nieuwe woningen te bouwen wordt bijgedragen aan het verminderen van het woningtekort en waarde toegevoegd aan het gebied. Het natuur-inclusieve appartementengebouw De Premier vervult hierin een belangrijke bijdrage.

De opgaven van de Gemeente Leiden voor Leiden Zuidwest:

  • Place to Be: versterken van het karakter van de wijk, het creëren van herkenbare aantrekkelijke plekken en een levendig centrum.
  • Gezond & duurzaam: beter gebruiken van groen en blauw en werken aan een gezonde leefomgeving.
  • Sociaal Sterk: leefbaarheid vergroten en voorzieningen bereikbaar houden.
  • Fysiek beter verbinden: prioriteit voor voetganger en fietser en een betere aansluiting met de omgeving.

Meer over de toekomstvisie van de gemeente vind je in het Ontwikkelperspectief Zuidwest.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent De Premier?

Locatie

Winkels en stadscentrum

Op loopafstand van De Premier ligt winkelgebied De Luifelbaan, het levendige middelpunt van Leiden-Zuidwest. In dit winkelcentrum zijn meer dan zestig winkels en te vinden, zoals een Albert Heijn XL, Gall & Gall, Bakkerij Van Maanen, Intertoys, Kruidvat en Hema. Daarnaast vind je er diverse leuke restaurants en cafés. De Premier ligt ook dichtbij het stadscentrum van Leiden, met een schat aan restaurants en cafés, winkelstraten, historische plekjes, theaters en andere culturele voorzieningen.

Locatie

Sport, natuur en ontspanning

In de nabijheid van De Premier zijn sportvelden te vinden. Komende jaren worden in Zuidwest nieuwe sportlocaties gerealiseerd. Dankzij Het Korte Vlietkanaal en de Vliet is water beeldbepalend in het gebied.

Op 10 minuten fietsen kun je heerlijk wandelen in het polderpark Cronesteyn.

Locatie

Groei op

Radius: 2000 meters / 1 miles