Skip to main content

De anterieure overeenkomst voor De Premier in Leiden is getekend. Wij mogen ontwikkelen en bouwen!

Op de hoek van de Vijf Meilaan en de Churchilllaan komt een zeventig meter hoog appartementencomplex met zo’n 320 tot 350 woningen. Dertig procent daarvan zal in de categorie sociale huur vallen en twintig procent van de nieuwe appartementen is bedoeld voor starters. Op de begane grond komen voorzieningen. Het waren wensen die de gemeenteraad drie jaar geleden al meegaf voor het nieuwbouwproject. Net als een verticaal bos en inpandig, deels ondergronds, parkeren.

“Heel mooi om samen met de gemeente Leiden te werken aan de totstandkoming van één van de groenste woongebouwen van Nederland. Het nieuwe gebouw wordt een Leids verticaal bos en ademt groen en natuur”, aldus directeur Jan van Duijn van Van Rhijn Projectontwikkeling. Volgens wethouder Spijker draagt het gebouw straks echt bij aan de versterking van de Leidse biodiversiteit, verbetering van ecologische waarden en klimaatadaptatie.

De ontwikkeling van De Premier ligt in handen van Van Rhijn Projectontwikkeling. De bouw zal naar verwachting in 2023 starten door Van Rhijn Bouw. Het ontwerp is van BBHD architecten & ingenieurs uit Alkmaar.