Skip to main content

Directie Van Rhijn Projectontwikkeling; van rechts naar links : Jan van Rhijn, Jan van Duijn en Hans van Rhijn

Met de ondertekening van de anterieure overeenkomst met wethouder Fleur Spijker en het door het college B&W. vrijgeven van het ontwerp bestemmingsplan en concept beeldkwaliteitsplan (ter inzage), wordt een nieuwe fase van deze ontwikkeling ingeluid. Een ontwikkeling waarbij een van de groenste gebouwen van Nederland wordt gerealiseerd. Wij zijn hier als Van Rhijn Projectontwikkeling (VRP) vanzelfsprekend uitermate trots op!

De afgelopen twee jaar hebben wij intensief en prettig samengewerkt met de gemeente Leiden om de basis te leggen voor deze fantastische ontwikkeling. VRP wilde vanaf het eerste begin graag een bijdrage leveren aan de ambitie van de gemeente Leiden om een verticaal bos te maken en te zorgen voor een toename van hoogwaardig groen op de locatie. Wij zijn er van overtuigd dat dit met De Premier zeker gaat lukken. Derhalve zijn complimenten voor de gemeente op zijn plaats om lef te tonen om een dergelijke ontwikkeling mogelijk te maken. Samen gaan we ervoor zorgdragen dat dit tot stand komt.

Daarnaast hebben wij de afgelopen twee jaar meerdere malen met zowel een afvaardiging van enkele omliggende VvE’s als met de buurt gesproken en geparticipeerd. Overigens wel, helaas, veelal on-line vanwege de Covid-maatregelen… Wij willen hen bedanken voor de constructieve en goede wijze van overleg en we hopen dat ook zij tevreden zullen zijn met het nu voorliggende Ontwerp. Wij begrijpen goed dat een dergelijk groot gebouw nogal wat impact heeft op de omgeving maar zijn er ook van overtuigd dat dit nieuwe gebouw uiteindelijk een sieraad voor de buurt én stad zal worden.
Hoewel deze fase van participatie nu is afgesloten blijven wij natuurlijk graag in gesprek met de omgeving. Schroom niet om ons te benaderen.

De komende jaren zal dit organische gebouw namelijk gaan uitgroeien tot een groene oasis in Leiden Zuidwest. Er zal een Leidsch Verticaal Bos ontstaan dat straks groen en natuur ademt! Een plek waar mensen, dieren en planten samenkomen, leven en groeien! Een plek waar een ieder zich thuis voelt. Met de bouw van circa 325 woningen, bestaande uit een mix bestaat van sociale-, starters en vrije sector appartementen, zal er ook een aanzienlijke bijdrage worden geleverd aan de grote woningbehoefte in Leiden en is er voor iedere categorie dus plek.

Nu al hebben wij veel positieve reacties gekregen mbt. het plan en dat is waar wij het voor doen! Ons doel is namelijk niet alleen een huis te bouwen voor al die woningzoekenden maar ook te zorgen voor toekomstwaarde voor de omgeving en deze mooier, duurzamer en prettiger te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat dit gaat lukken!

We kijken uit naar deze volgende fase en hopen dat u net zo enthousiast zult zijn!

Jan van Duijn
Directeur Van Rhijn Projectontwikkeling